The University store, een creatieve space bij de HVA.

De Hogeschool van Amsterdam is altijd in beweging. Een nieuw concept? The university store. Een plek waar studenten hun producten op de markt kunnen brengen. En wij ontwikkelden de branding.

De Hogeschool van Amsterdam begon in het najaar van 2020 met een nieuw concept. Een winkel met producten die zijn ontwikkeld door ondernemers afkomstig van de HVA. Studenten aan de HVA kunnen een plek bemachtigen in deze winkel en op die manier extra naamsbekendheid ontwikkelen. Dit concept bestond in principe al wel los van de HVA (Spot), maar het zou nu onderdeel worden van de HVA.

Oftewel, er moest branding komen voor een creatieve plek in de HVA. Branding met een knipoog naar de HVA. Zo hebben we de rivier (die ook in het HVA logo zit) toegevoegd als extra onderdeel. En werkten we in een aantal HVA huisstijl kleuren. Naast een basis aan branding was er meer nodig. De studenten die aan de store werken moeten zelf aan de slag kunnen met deze huisstijl. We hebben daarom een werkbare branding ontwikkeld die ze zelf kunnen inzetten op bijvoorbeeld Social media, instore schermen (waar we onder andere het bewegende logo voor ontwikkelden) en andere aanpasbare uitingen.

Daarnaast ontwikkelden we een aantal Social media strategie├źn die ze nu toepassen. Het volgers aantal is mede hierdoor aanzienlijk gegroeid.

Het resultaat? Dynamische en bruikbare branding, uitgedachte strategie, campagnes die ze zelf kunnen aanpassen en blijven inzetten. Daarnaast blijven we betrokken bij de minor ondernemerschap en geven we daar jaarlijks workshops over online zichtbaarheid en branding.

Tijdens ons proces ontdekten we verschillende teksten die aansloten bij de gedachtegang van de University Store. De store is ontwikkeld vanuit een eerder concept genaamd: Spot. Deze naam hebben we vastgehouden in verschillende uitingen. We bedachten daarom deze zin:

‘The dreamers of today will be spotted tomorrow.’

Deze zin wordt gebruikt voor campagnes en is een toffe backdrop geworden in de store.

De quote in de winkel, nu als mooie Insta-backdrop.

Algemene voorwaarden

Privacy statement

LOIS SMIT

Bureau voor Art direction, foto & video